Vi har vært her

Flott banner

På Asker museum 10.juni 2012

En gladmelding, for Rødkolle på Asker museums åpningsdag ble så flott!

Der sto kua i enga og koste seg med kalvene sine, uberørt av gråtass med englebuss, kor, korps og leikarring samt en horde besøkende i deilig vær.

Det å finne parkeringsplass ble en prøve for de tålmodige, og makan til barnevennlig arrangement i skjønne omgivelser må en kanskje lete forgjeves etter. Overhørt bilettdamene si at så godt besøkt hadde det aldri vært før. De spesielt interesserte kan lese mer om» kunstnerdalen» på hjemmesida til  museet, og besøk der anbefales varmt.

Tilbudet ble kvalitets-testet med tre generasjoner herfra, som spiste og koste seg gjennom dagen. Den innendørs fotoutstillingen hadde flotte bilder fra fesjå, gromkua på gården fotografert hjemme, arbeidshester vist av stolte eiere og en kanin av historisk størrelse med stolt gutt vedsiden. Ute satt entusiaster i bunad ved de ulike byggene og holdt tradisjonen levende med karding, spinning og tilogmed hoppetautvinning for ungene. Etter en deilig folketonekonsert i amfiet rakk jeg akkurat å ta bilde av det lekre banneret vårt som hang så fint på beitegjerdet.  Godt var det å se den østlandske rødkolla der, i et kulturlandskap hvor hun virkelig hører hjemme. Dette fikk vi til sammen!

Særlig takk til Gunhild for utlån av snill og flott ku med kalver samt Berit for kjapp publikasjon på hjemmesida. Og mens jeg er i farta synes jeg styret i LØR under ny leder får utretta mye, har kost meg gjennom halve kolla nå med mange gode bidrag.

Ført i penn av Mari Bjørnsrud-Gabrielsen.

Nytt og spennende…. på besøk på Asker museum.