Sommerturen 2018

Sommertur for Rødkollelaget 26-29 juli 2018

Reisen startet ved at vi møttes på Kalnes vgs. Fylte opp en minibuss og kjørte nedover mot Gøteborg ca kl 16.00

Vi tok en liten stopp ved systembolaget i Strømstad og fikk med oss noe som skulle holde oss fri for «tannstein» på turen.

Første overnatting var på hotellet Fars hatt ved Bohus festning. Torsdagskveldene der var det i sommer «hold igong» aften med grillbufe, konsert og mange unge partysvensker.

Vi hygget oss med god mat og drikke. Trakk oss litt tilbake etter hvert for kunne holde gode samtaler i ro og fred.

Fredag inntok vi en god frokost og kjørte videre til slottsparken i Gøteborg. Der gikk vi en liten runde og fikk sett to rødkoller oppe ved dyrene. Veldig varmt og tørt for disse dyrene også.

Veien gikk videre mot Halmstad, vi stakk innom Wapnô gård og spiste en god «lunsj» på Wapnô slott. Vi gikk en runde og tittet på gården, dyrene og gårdsbutikken og kjøpte billetter til omvisning dagen etter.

Kjørte så til Lânthotell Lôgnas Gård i Laholm der vi skulle overnatte. Det var kjempevarmt og vindstille så det var om å gjøre å få i seg kaldt drikke og å finne skygge i gården.

Buffet med mye godt var bestilt til kveldens middag. Vi var en gjeng som satt pris på å kose oss ute til det ble mørkt og vel så det. Gode historier og høy latter ut i de sene timer?

KL 11.00 møtte vi til omvisning på Wapnô  http://www.wapno.se/

Omviseren var kunnskapsrik og hadde satt seg godt inn i stedets historie, drift av gården og produktene. Gården satser på at alle råvarer skal komme fra gården dermed HER produserte produkter. De har egen gårdsbutikk med varer fra egen produksjon. Gårdsmeieri, gårdsbryggeri, grønnsaker, mel, hvete, biogjødsel, veksthus, frittgående kyr, melkekarusell, kalveavdeling. Ca 1400 kyr og 2300 kalver og ungdyr.

Wapnô – gården med eget kretsløp.

I mer enn 20år år har Wapnö utviklet ett eget økologisk kretsløp på gården. God dyreomsorg, smaksopplevelser og holdbart miljø har lenge vært selvfølgelig. Det er derfor du ikke finner noen lignende gård i Sverige, eller kanskje også i verden..

Videre gikk ferden til Mostorps gård, dette er en stor gård med slakteri, foredling og salg av kjøtt direkte fra gården. Vi ble med på en guidet visning på gården. Vi fikk høre historien om gården og virksomheten de bedriver. Vi ble fraktet i prærievogner, og kjørte også innom beitet hvor de har bisonokser. http://mostorpsgard.se/information/

Antikk &sånt i Laholm

I nabolaget der vi bodde var det an antikk/loppis butikk. Vi fant frem til den og her ble det handlet flott oljelampe, servise, redskap, gammel kutavle mm. Mye fint i denne loppisen.

Søndag reiste vi hjemover etter frokost og utsjekking.

På hjemreisen stakk vi innom en liten loppis på veien, noen fikk med seg et servise, gammelt redskap og litt av hvert derifra?

Vi spiste lunch på Lyckorna brygge i Ljungskile, et flott sommersted som kan anbefales.

Vel hjemme i Norge igjen skilte vi lag. Godt med en tur med faglig påfyll, mye latter og noe  som kunne få tankene litt vekk fra bekymringene med tørken og fòrkrisa hjemme.

Takk for en fin tur?

Grete