Fra årsmøtet i Norsk Bufe

Her er det  noen bilder fra årsmøtet i Norsk Bufe.

Lagene Vestlandsk raudkolle; Landslaget for Telemarkfe; Dølafelaget, Østlandsk rødkolle , Vestlandsk fjordfè, Jarlsbergfelaget var representert. Representantene hadde reist fra Rogaland, Hattfjelldal, Bergen, Valdres, Østfold, Buskerud og Asker for å delta. Fredag formiddag reiste vi  på gårdsbesøk til Rueslåtten ysteri. Det var interessant å  høre om deres drift og fint å høre at de gjerne kan øke produksjonen av ost fordi etterspørselen er stor. De generer også noen ekstra arbeidsplasser til  bygda noen på gården sin.

Årsmøtet ble deretter avholdt. Det ble avholdt et godt årsmøte med mange gode diskusjoner.

Lørdag morgen etter frokost dro vi på gårdsbesøk i Hemsedal hos Arne Smøttebråten. De driver med sau, flere av de gamle kurasene, noen griser og høner. De har en filosofi hvor det å selge historien rundt kjøttet/produktene er vesentlig. De har fått til en god avtale med leveranse til en lokal restaurant. Noe både de og kunden er veldig godt fornøyd med. Kubildene er herfra.

Gården ligger vakkert til med flott natur , skiløyper og fjell som nærmeste nabo.

For en som kommer fra snøfattige Østfold var det godt å nyte synet av HVIT snø og reine brøytekanter.

Grete